24 septiembre, 2023

Què fem?

Bon dia famílies,
Benvingudes a un nou curs escolar que sembla que, per fi, tornarà ha ser com els que teníem
abans del!!!

Volem donar una benvinguda molt especial a tots els alumnes que comencen aquesta nova
etapa a l’escola plena d’aprenentatges i noves experiències.

Aprofitem per fer un resum de les accions que tenim previstes realitzar durant aquest curs
2022/2023, on col·laborem amb l’escola en diferents projectes en els que participem i les
novetats que trobareu aquest any com son:

 • Treballem conjuntament amb l’escola, l’ajuntament de Viladecans i la UOC en unprojecte de SMART CLASSROOM que s’està preparant des d’aquest últim curs2021/2022. Aquest projecte té com a objectiu la conversió d’una classe en un espaiinterdisciplinari d’aprenentatge adaptat a les noves tecnologies, amb l’objectiu quel’escola no quedi enrera a nivell d’equipament amb la resta d’escoles de la ciutat. Aquestprojecte en particular requereix una gran inversió en temps i recursos, ja que en ser uncentre concertat l’ajuntament i la generalitat no sufraguen totes les despeses, com síque fan amb els públics que hi participen. Teniu més informació als links: https://www.viladecans.cat/ca/smart-classroom-0 https://smartclassroomproject.com/ca/
 • Col·laborem amb l’organització dels Jocs Florals i obsequiar a tots els guanyadors ambels premis corresponents. I fer entrega d’un lot de llibres per els grups d’infantil per talde fomentar la lectura entre els alumnes.
 • Organitzem part de les activitats extraescolars i el casal d’estiu per de l’escola.
 • Participem al Carnestoltes municipal amb una comissió específica i contribuïm tambéeconòmicament a la seva organització: animació, carrossa, etc.
 • Organització del Festival d’Infantil, que inclou la gravació per part d’una empresaprofessional l’obsequi de berenar per a tots als nens i nenes.
 • Obsequi de graduació I5 (Bandes), 4rt i 6é (Orles).
 • Festa de final de curs a l’escola amb música i animació a Infantil i Primària.
 • Esmorzar saludable de comiat de curs a l’ESO, amb fruita de temporada i de comerç deproximitat.
 • Organitzar i muntar la decoració de Nadal de l’escola.
 • Xocolatada per Sant Jordi per totes les famílies sòcies de l’AMPA.
 • Nou descompte de 5€ en las sortides culturals a realitzar per a tots els cursos, nomésper a les famílies sòcies de l’AMPA. Aquest descompte serà d’aplicació a la darreraregularització de sortides culturals del darrer trimestre del curs 22-23.
 • Representar als pares i mares al Consell Escolar.
 • Descompte en el casal d’estiu.
 • Aquest any realitzarem el MERCAT SOLIDARI, on les famílies de l’escola podrà portarl’equipació de l’escola que ja no utilitzin, que s’hagi quedat petita els nostres fills i llibresde lectura que vulguin donar. I poder vendre tot el que tinguem per donar-li una segonavida al material. Reciclem i fomentar l’empremta ecològica.

Per últim, també ens agradaria aclarir alguns malentesos que sembla hi ha hagut amb el tema de l’agenda i que ens ha sabut greu que es produïssin. En primer lloc, volem deixar 100% clar que el cost de l’agenda NO l’aplica l’AMPA, ni TAMPOC els diners van, ni han anat mai a parar a l’AMPA, ni per descomptat l’AMPA tria quina és la gestió ni el preu de l’agenda. És a dir, és material escolar que l’escola decideix a quins cursos considera necessari que sigui utilitzat, igual que els llibres o qualsevol altre material per l’estil.

En segon lloc, el que sí que feia l’AMPA en cursos anteriors era sufragar el cost de les agendes per als socis. No obstant, aquest any l’escola ens va comunicar que en cursos de l’ESO ja s’havia de deixar d’utilitzar agenda física per passar al format digital i aquest fet, unit a que una iniciativa com aquesta compromet un percentatge molt elevat del pressupost anual de l’AMPA, va portarnos a decidir en Junta deixar de fer-ho a partir d’aquest curs 22-23 i així optar per a potenciar altres projectes, com l’Smart Classroom, per exemple.

Des de l’AMPA us volem recordar que som un punt de trobada per a mares i pares de l’escola, amb les portes obertes a tothom i us animem a participar d’una forma activa i organitzada en la vida de l’escola.

Per descomptat convidem a tothom qui vulgui a acudir a la Junta General Ordinària que es realitza cada any o a implicar-se com a membre de la Junta per aportar-ne les idees, el coneixement i el temps. Tot és susceptible de millorar i moltes vegades ens manquen mans.

Ser soci et beneficia a tu, els teus fills/es i a l’escola en general. Col·labora-hi!